UdV Bucium 2012

Comunicat de presă


Duminică, 29 iulie, s-a încheiat cea de-a doua ediție a Universității de Vară de restaurare de monumente și situri sub înaltul patronaj al Academiei Române – Restaurare Școala Veche și Patrimoniu Rural Bucium.

În cadrul festivității de închidere, organizată sâmbătă, 28 iulie, în cadrul Primăriei, la care au participat alături de organizatori și cursanți, reprezentanți ai OAR Alba, Primăriei Bucium și membri ai comunității locale, au fost desemnați câștigătorii concursului Casa cea mai dichisită, cei 16 cursanți ai UdV au primit certificatele de atestare, s-au trasat principalele realizări ale ediției, s-a cântat și dansat pe muzică tradițională buciumană și s-au pregătit punctele de urmat pentru anul viitor.

Mai mult...
 

Repertoriu Patrimoniului Rural Bucium, ediția II


În urma unei imense munci de teren și de redactare, vă punem la dispoziție Caietul II- Repertoriul Patrimoniului Rural Bucium.


Pentru descărcarea materialului in format PDF (8.0 MB) click aici... 

Galerie Foto: Activități UDV Bucium 2012

Imagini de la activitățile UDV Bucium 2012

(Click pe fotografii pentru galerie foto)

Mai mult...
 

Concurs "Casa cea mai dichisită" UdV 2012

(Click pe fotografii pentru galerii foto)

 

Mai mult...
 

Concurs "Casa cea mai dichisită" 2012

Premiul 1: Guran Viorica, Bucium Sat 164

 

Mai mult...
 

Concurs "Casa cea mai dichisită" 2012

Premiul 2: David Eugenia, Valea Șesii 933

Mai mult...
 

Concurs "Casa cea mai dichisită" 2012

Premiul 3: Lup Cornelia, Lupulești 450

Mai mult...
 

Universitatea de vară de restaurarede monumente şi situri

SUB ÎNALTUL PATRONAJ AL ACADEMIEI ROMÂNE

„Restaurare şcoala Veche şi Repertoriul patrimoniului rural Bucium”, ediţia IIa

sâmbătă 14 iulie – duminică 29 iulie 2012


Asociaţia «Rencontres du Patrimoine Europe-Roumanie » RPER, România, inspirată de declaraţia ICOMOS « Salvarea spiritului locului » de la Quebec din 4 octombrie 2008, îngrijorată de pierderile suferite de patrimoniul din România, organizează realizarea unui model de identificare şi salvare a patrimoniului rural in situ, în Comuna Bucium, judeţul Alba.

Mai mult...
 

Invitaţie la Universitatea de Vară

"Repertoriul Patrimoniului Rural Bucium" 2012


Acum la inceput de An Nou, 2012, fondatorii asociatiei RPER - Fr si RPER - Ro VA INVITA sa participati la SALVAREA PATRIMONIULUI RURAL NECLASIFICAT ROMANESC, inca existent, care poate deveni MOTORUL REVITALIZARII COMUNELOR NOASTRE, pe modelul francez, european, in situ.
Catunele si satele noastre ca si localnicii au trait cele mai dramatice traume in timpul comunismului, de la colectivizarile fortate pana la exodul in timpul industrializarii tarii, si au supravietuit sistematizarii comuniste, care a mutilat orasele si Bucurestiul, prevazute la sf anilor 80, cu ajutorul nepretuit al mobilizarii Occidentului, prin actiunile asociatiilor Operation Vilage Roumain!

Mai mult...