In pericol

Miting in fata Ministerului Dezvoltarii in 2 iunie 2011

 

Atasam scrisoarea pe care 21 de organizatii au depus-o astazi la Ministerul Dezvoltarii, in atentia ministrului Elena Udrea.

ONG-urile organizeaza maine, joi 2 iunie intre orele 12 si 14, un miting in fata Ministerului Dezvoltarii. ONG-urile au solicitat o intrevedere cu ministrul Elena Udrea.

Organizatiile solicita suspendarea lucrarilor la diametrala Buzesti-Berzei pana la elaborarea unui proiect care sa respecte legea si organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului.

Mai mult...
 

Forturile Bucureştiului, cotropite de uitare


Andreea Dogar Miercuri, 15 Iulie 2009

“Welcome to hell”, ne anuntă un text mâzgălit cu spray negru pe bolta unei galerii. Mormane de gunoi şi de moloz amenintă să cotropească fortificatia pe care a crescut o perdea groasă de iederă.

Câteva carpete sunt aruncate la întâmplare prin iarbă, iar oale de metal zac ascunse printre tufele înalte. Deodată, trei copii plecati să hoinărească pe maidane ies urlând. Se urcă pe zidurile din Ruinele Bucureştiului de ărămidă, privesc semet împrejur şi lansează de acolo o sticlă de plastic. La origine însă, scopul fortificatiilor nu a fost acela de a le prilejui un strop de amuzament copiilor hoinari sau starurilor în căutare de locuri exotice.

Mai mult...
 

Moara lui Assan


Unul din cele mai centrale obiective (in cadrul orasului Bucuresti) pe care vi le propun este Moara lui Assan, monument de arhitectura industriala a secolului 19. Se situeaza in vecinatatea imediata a Pietei Obor (intersectia de drumuri). Mai multe detalii ar fi de prisos aici, pentru a nu relua niste pasaje scrise de alti autori, deoarece obiectivul a fost mult discutat in mass-media. Cel mai complet articol despre Moara lui Assan se gaseste aici:

Mai mult...